MEU SONHO / MIJN DROOM

MEU SONHO / MIJN DROOM

Een korte documentaire over Frenk, zijn liefde voor muziek en de zoektocht naar een thuis.

HET BEGIN

Tijdens mijn eerste ontmoeting met Frenk sprak hij na 2 minuten de zin: “Toen ik drie jaar was kwam ik met het vliegtuig vanuit Brazilië, met -17 graden tijdens de koudste winter die Nederland gekend heeft, aan in Leeuwarden. Leeuwarden werd mijn tweede geboortestad, hier voel ik mij thuis.” Op dat moment wist ik dat hij het onderwerp van mijn film zou worden.

OVER DE FILM

In de korte film ontmoeten we Frenk, geboren in Brazilië, op zijn 3e geadopteerd en opgegroeid in Leeuwarden. Van jongs af aan ontdekt hij een grote passie voor muziek en droomt hij ervan op zijn 40e terug te keren naar Brazilië. Immers, als je jong bent, klinkt 40 best ver weg. Inmiddels is hij 35 jaar en begint die droom steeds meer werkelijkheid te worden. Via zijn passie voor muziek start hij Sterrenfabriek, een plek waar kinderen worden klaargestoomd voor een leven als muzikant. Zijn filosofie: muziek als manier om emoties te uiten, om troost en vreugde te vinden. Met dit concept hoopt hij later straatkinderen in Brazilië te gaan helpen. Dat land ver weg, waar hij nauwelijks herinneringen aan heeft en zijn biologische vader en moeder tot nu toe onvindbaar blijken te zijn, oefent steeds meer aantrekkingskracht op hem uit. Een taalcursus Portugees bereid hem alvast voor op zijn reis. Terwijl hij zich focust op zijn droom komen er allerlei vragen op: waarom kan ik eigenlijk zo goed muziek maken? Waar kom ik vandaan? Wie zijn mijn ouders? Ga ik hen ooit nog zien? Ben ik nu eigenlijk Nederlands of Braziliaans? En waar voel ik mij thuis?

VAN DE REGISSEUR

Met een film over Frenk hoop ik een film te maken over onze zoektocht naar identiteit, en de manier waarop muziek ons troost kan bieden in het leven. Het is die zoektocht naar identiteit waarin Frenk en ik elkaar herkennen. Ook ik stelde mij in de persoonlijke films die ik maakte de vraag: waar kom ik vandaan? Wie zijn mijn ouders? Wat betekent een thuis? En waar hoor ik bij? Via het maken van films probeer ik die vragen te onderzoeken. Net als Frenk in zijn muziek, vind ik troost en vreugde in de verhalen van mensen om mij heen. Mensen die mij openhartig vertellen waar of bij wie zij dat gevoel van “ergens thuis zijn” ervaren. Soms vind ik meer vragen dan antwoorden. Maar die leiden mij dan altijd weer tot het maken van nieuwe films.

 

Op dit moment zijn we bezig met de financiering van onze film. Wij hopen ontzettend dat jullie nieuwsgierig zijn naar onze zoektocht en ons willen steunen in het maken van deze film.

FRENK HELPT KINDEREN MET ZIJN STERRENFABRIEK

Sterrenfabriek is een plek waar kinderen ervan kunnen dromen om een superster te worden. Binnen een veilige omgeving en onder begeleiding van professionele vakdocenten uit de muziekindustrie werken de kinderen aan hun vocale talentontwikkeling, performance en zelfvertrouwen. Kijk hier hoe Frenk de kinderen muzikaal begeleid!

RAPPERS GEBRUIKEN ALTIJD HUN HANDEN D’RBIJ

BE YOURSELF

VERGEET ME NIET

Current ProjectMEU SONHO / MIJN DROOM